Origen - Libros del Zorro Rojo

Origen

Nat Cardozo

También disponible en castellano

21,90

Hay existencias

Añadir a la wishlist
Añadir a la wishlist
Dimensiones26,5 × 30 cm
Publicació

11/10/2023

Encuadernació

Cartoné

Pàgines

56

Edad

8

ISBN: ISBN: 9788412635362

Tots som un i habitem el mateix planeta; d’aquesta idea parteix el llibre, en el qual cada doble pàgina ofereix una mirada actual i estimulant de més d’una vintena de pobles originaris, els primers a habitar territoris avui dia minvats per una «civilització» que només busca lucrar-se amb ells.

En aquests pobles preval el sentit comunitari de la vida, que es basa en la reciprocitat, la solidaritat i l’ajuda mútua, a evitar l’excés i honrar el que es rep. A més, els pobles indígenes custodien el 80 % de la biodiversitat terrestre; són els primers conservacionistes de l’entorn natural que habiten.

L’autora francuruguaiana Nat Cardozo ha creat un llibre únic, amb belles il·lustracions que desdibuixen la frontera entre l’ésser humà i l’entorn i identifiquen una varietat tan àmplia de formes de vida com de cultures pràcticament desconegudes.

A més de recollir 22 relats en primera persona, escrits amb l’adreça literària de María José Ferrada (Premi Iberoamericà SM de Literatura Infantil i Juvenil 2021), es tracta d’un llibre divulgatiu sobre el passat i el present dels pobles originaris, una llarga història de lluita i resistència; la defensa no sols del mateix territori, sinó també de la llengua i la forma de vida tradicional.