La cabra golafre - Libros del Zorro Rojo

La cabra golafre

Abner Graboff Il·lus.: Alan Mills
Traducció: Francesc Massana

También disponible en castellano

15,90

Hay existencias

Añadir a la wishlist
Añadir a la wishlist
Dimensiones23 × 28,5 cm
Enquadernació

Cartoné

Pàgines

52

Edad

3

ISBN: ISBN: 9788412504880

Què pot cabre a l’estómac d’una cabra? Aquest conte acumulatiu, inspirat en una antiga cançó folk canadenca (en la seva versió anglesa), narra la història rocambolesca d’una cabra amb una fam voraç. Escrita per l’escriptor i cantant Alan Mills i il·lustrada pel prestigiós i prolífic artista Abner Graboff, La cabra golafre és una peça de col·leccionista, inèdita fins ara en català.

La protagonista d’aquest clàssic del nonsense és capaç de menjar-se tot el que troba al seu camí: saques de farina, sabates velles, claus oxidats, galledes, paelles, fins i tot filferro ben filat! Tot allò que al principi omple d’orgull al seu amo —sobretot perquè la cabra arriba a una mida descomunal— aviat no resulta tan avantatjós…

La cabra golafre va ser publicada originalment el 1964 amb les estampes, recuperades en aquesta edició, de Graboff, qui destaca en el seu treball com a il·lustrador de llibres infantils pel brillant ús de les formes i el color, així com pel disseny, tant en la composició d’escenes com en la creació de personatges.

L’humor i l’enginy de Mills s’uneixen en un text que manté la sonoritat del llenguatge i els jocs de rimes, a més d’altres recursos típics dels contes de fórmula, com la hipèrbole i l’exageració. Un àlbum retro, ideal per llegir en veu alta i afavorir l’expressió oral, que despertarà les riallades i el delit dels lectors, siguin petits o grans.

En la prensa

«Em pregunto què li va passar a Abner Graboff... Era realment bo.»
Maurice Sendak
«De Graboff cal destacar l’ús fort de la gràfica unida a la il·lustració. El detall es redueix al mínim, tant en color com en formes i línies, cosa que atorga una llibertat a les imatges sense perdre el missatge.»
Proyectos ilustrados (Miguel Tanco)
«Als nens petits els encantarà la diversió d’aquest llibre.»
Children’s Books Ireland
«Les paraules breus i senzilles utilitzen la rima en uns versos potents i distintius, d’acord amb el desenllaç de la història.»
Kirkus Review