El quiosc - Libros del Zorro Rojo

El quiosc

Anete Melece
Seleccionat per la Llista d’Honor d’IBBY 2020 i per dPictus 2020

Premi Orbil d’Àlbum Il·lustrat 2020 (Associació de Llibreries Independents Infantils d’Itàlia)

Premi Peter Pan 2020 (IBBY Suècia)

También disponible en castellano

14,90

Hay existencias

Añadir a la wishlist
Añadir a la wishlist
Dimensiones21 × 28 cm
Enquadernación

Cartoné

Pàgines

40

Publicación

5/5/2021

Edad

6

ISBN: ISBN: 9788412270433

Durant anys i panys, el quiosc ha estat la petita llar de l’Olga. Una vida monòtona i envoltada de dolços l’han convertida en una dona tan immensa que ja no pot travessar la sortida. Dia rere dia, saluda amb cura tots els seus clients, i fins i tot sap exactament el que necessita cadascun! Quan l’Olga tanca, de vegades, se sent trista, i es dedica a devorar revistes de viatges i a somiar desperta amb contemplar el capvespre en una platja llunyana, molt lluny del seu quiosc. Tot canvia quan un fet inesperat capgira la seva vida i acaba sent el començament d’una gran aventura.

La història d’aquest àlbum, que ha estat traduït a més de disset idiomes, va sorgir arran de l’experiència personal de l’Anete Melece, quan estava treballant com a creativa en una agència de publicitat. «Vaig pensar que no era l’única que estava estancada a la zona de confort, i se’m va acudir la idea de l’Olga, una dona literalment atrapada en el seu lloc de treball.» Anys més tard, Melece va renunciar a la seva feina i va començar un màster d’Animació i Il·lustració, el treball final del qual va ser The Kiosk (2013), el curt en què es basa aquest llibre i que ha estat guardonat amb més de vint premis a nivell mundial.

El talent i la sensibilitat de l’autora brollen en les seves acolorides i vívides estampes, realitzades amb tècnica mixta —combinant pintura acrílica i llapis—, en les quals destaquen l’expressivitat dels personatges, la composició de les escenes i els bells detalls dibuixats.

El quiosc és un retrat amable de la rutina que obre una porta a l’optimisme: narra amb gràcia i frescor una història de superació, amb la qual petits i grans poden identificar-se, i que demostra que qualsevol incident, aparentment hostil, pot ser l’estímul necessari per descobrir una infinitat de possibilitats i complir els nostres anhels.