Auca del noi català, antifeixista i humà - Libros del Zorro Rojo

Auca del noi català, antifeixista i humà

Pere Català i Pic y Josep Obiols

14,90

Hay existencias

Añadir a la wishlist
Añadir a la wishlist
Dimensiones17 × 19 cm
Publicació

31/1/2024

Encuadernació

Cartoné

Pàgines

80

Edat

A partir de 10 anys

Coedició amb

Coedició amb l'Ajuntament de Barcelona

ISBN: ISBN: 9788412570595

En plena Guerra Civil, el Comissariat de Propaganda de Catalunya va inaugurar la seva col·lecció infantil amb l’Auca del noi català, antifeixista i humà, amb textos en català, castellà, francès i anglès, com una resposta artística i poètica, de caire popular, a les dificultats extremes que patia la Segona República.

L’Auca repassa en quaranta-vuit vinyetes bicolors la vida d’un vailet modèlic, en Germà, des que neix un 19 de juliol —coincident amb el cop d’Estat a Barcelona a mans dels nacionalistes— fins que és enviat al front de Madrid. Mitjançant rodolins, del fotògraf i editor Pere Català i Pic, en Germà difon consells i moralitats en el marc quotidià del que es considerava ser «un bon jan, republicà i català». En aquesta obra singular, destaca el compromís polític i ciutadà de la Catalunya republicana recolzat en l’ideal de bellesa que el noucentisme considerava fonamental en l’educació.

Les il·lustracions del mestre Josep Obiols, «l’home cívic», que van servir com instrument de propaganda a l’estranger en contra del feixisme, són una mostra del seu compromís a favor de l’ensenyament i la cultura en català.

 

 

En la prensa

«Tot un compendi sobre una manera de viure que defensava el progrés i la llibertat, i que començava amb l’educació dels més petits per assolir una societat laica i igualitària.»
Pilar Vélez, epíleg
«Josep Obiols Palau es considera un dels artistes que representen millor l’estètica noucentista»
Sònia Hernández, La Vanguardia
«Pere Català i Pic, va ser un dels principals fotògrafs avantguardistes catalans.»
Yolanda Cardo, Crónica Global