La malaurada vida dels cucs - Libros del Zorro Rojo

La malaurada vida dels cucs

Noemi Vola
Trad.: Francesc Massana

También disponible en castellano

25,90

Hay existencias

Añadir a la wishlist
Añadir a la wishlist
Dimensiones15 × 21 cm
Enquadernació

Cartoné

Pàgines

256

Publicació

5/10/2022

Edad

6

ISBN: ISBN: 9788412504835

«Això dels cucs no acaba d’interessar gaire a ningú. Heu de saber que els llibres sobre ells són d’allò més avorrits per a la majoria de lectors.» Així comença aquest breu tractat d’història natural que, pàgina a pàgina, ens introdueix al fascinant, i gens avorrit!, món dels cucs, uns éssers en aparença insignificants, ignorats per la ciència, la cultura, i fins i tot per la societat.

Potser et sorprèn saber que el cuc de terra té una forma canviant, que el confonen sovint amb una eruga, que l’apassiona fer galeries subterrànies, menja escombraries i està indefens davant dels seus molts depredadors, però, fins i tot així, aquest invertebrat va sobreviure als dinosaures.

No obstant això, la dada més sorprenent sobre els cucs (i per això se’ls considera «malaurats») és que, en qualsevol moment, es poden dividir en dos, i llavors la seva vida es converteix en una contínua recerca de la seva veritable identitat, un procés ple d’infortunis que provocarà la simpatia, la complicitat i el riure dels lectors grans i petits.

Noemi Vola fa una relectura en clau irònica i fantàstica de la vida d’aquest cuc rosa, convertint aquest animal tan vulnerable en un veritable heroi.

En la prensa

«Darrere d’aquests cucs roses de Noemi Vola s’amaga una humanitat fràgil i commovedora, un batibull interior digne dels més nobles toms de filosofia. És així com, ennuvolat pels mil riures que et provoca el llibre, aviat arribes a comprendre que tots som cucs.»
Dimensione Fumetto (Andrea Cozzoni)
«Els cucs són éssers molt més interessants i misteriosos del que creus, i quan comencis a aprendre sobre ells no podràs parar.»
Ottimomassimo
«El text i les il·lustracions mostren com un animal aparentment insignificant es pot convertir en un concentrat d’ironia. I, per què no, de poesia. Divertit i bonic a la vista, aquest llibre il·lustrat té dos nivells de lectura: per a nens i per a adults.»
Corriere della Sera (Giulia Ziino)